Thierry Libaert este titularul unei diplome de masterat de drept public, diplomat al Institutului de Studii Politice din Paris, a efectuat un DESS de comunicare politica si sociala (Paris 1) si este doctor în stiintele informarii si comunicarii (Universitatea din Louvain).

A fost angajat, pe rând, la Ministerul Industriei, într-o agentie de comunicare, apoi responsabil cu comunicarea în cadrul uneia dintre cele mai mari firme franceze.

Profesor la Universitatea din Louvain din 2008, este de asemenea conferentiar la Institutul de Studii Politice din Paris si preda la Universitatea Saint Denis de la Réunion. A predat stiintele informatiei si comunicarii la Universitatea Paris IV (CELSA) pentru studentii de la masterat si doctorat (1992 – 2008), unde a coordonat primele cursuri de comunicare pentru MBA Paris 4 – Celsa (2006 – 2008). A pus bazele cursurilor de comunicare în cadrul organizatiilor la Universitatea Tehnologica de la Troyes (1998 – 2003).

Este membru al Laboratorului de Analiza a Sistemelor de Comunicare Specifice Organizatiilor (Lasco – Université de Louvain La Neuve), al comitetului de redactie al revistei « Communication & Langages » si al comitetului de supraveghere ecologica al Fundatiei Nicolas Hulot. Dupa ce a fost membru al celulei de criza de mediu de la ministerul Ecologiei (ministerul Bachelot), a colaborat cu cabinetul ministrului de mediu Serge Lepeltier.

Este membru al Autoritatii de Regularizare Profesionala a Publicitatii (comisia paritara), al Asociatiei Europene pentru Cercetare si Educatie în domeniul Comunicarii (ECREA), al asociatiei umanitare Humanvillage. A publicat majoritatea lucrarilor de referinta în comunicare (Le plan de communication, La communication de crise, La communication de proximité etc.), precum si numeroase articole.